Meldpunt

Nieuw meldpunt
Halverwege 2013 heeft de Fietsersbond een vernieuwd meldpunt gelanceerd. Niet alleen gaan de meldingen direct naar de wegbeheerders die verantwoordelijk zijn voor de plek van de melding, ook kun je nu meldingen doen via je smartphone of tablet (als je de app geïnstalleerd hebt).

Kwaliteit is belangrijk
De eerste ervaringen zijn positief: veel meldingen worden direct opgepakt en in behandeling genomen. De Fietsersbond Amsterdam wil de wegbeheerders in de stad graag helpen om de meldingen die via het meldpunt tot ze komen serieus te (blijven) nemen. Daarvoor doen we een beroep op vrijwilligers om meldingen te monitoren: het kaf van het koren te scheiden en de aard van de klacht als dat nodig is te verduidelijken. Ook laten we vrijwilligers checken of de gemelde klachten tijdig en adequaat opgepakt worden. Daarmee willen we niet alleen de overheid scherp houden, maar hopen we ook te bereiken dat fietsers die meldingen doen het meldpunt serieus nemen: ze moeten merken dat het echt helpt.

Voel jij ervoor als vrijwilliger actief bij te dragen aan een effectief meldpunt? Neem dan contact op via [email protected] (liefst onder vermelding van waar in de stad je actief wilt zijn).