Hoe wilt u de Kinkerstraat ingericht zien?

Vernieuwing Kinkerstraat

Fietsers stemmen op variant 2, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers

De gemeente wil de Kinkerstraat veiliger maken voor voetgangers en fietsers. En autoluwer. Dat is goed nieuws! Iedereen mag stemmen op één van twee ontwerpvarianten. Variant 2: Stadsstraat geeft fietsers en voetgangers meer ruimte. Stem daarom op variant 2: Stadsstraat.

kink_impressie 2varianten
Knipsel profiel 2varianten

 

Fietsersbond Amsterdam geeft de voorkeur aan variant 2: Stadsstraat omdat deze daadwerkelijk meer ruimte geeft aan fietsers en voetgangers:

  • Fietsstroken van 2,5 m (in de huidige situatie 1,8m)
  • Bredere voetpaden dan in de huidige situatie (aan de zonnige zijde 3,60 m ipv 2,85 m)
  • Auto’s stad-in rijden op de trambaan

In variant 1: Fietsstraat krijgen fietsers en voetgangers juist minder ruimte dan in de huidige situatie. Fietsers moeten een strook van 4 m delen met autoverkeer. Dat is te krap, de aanbevolen maat voor een fietsstraat is 4,5 m. Het zal er niet zo prettig fietsen zijn. Een ander nadeel van variant 1 is dat de stoep aan de zonnige zijde 1,25 m smaller wordt dan in de huidige situatie.

Ons stemadvies is dus: Stem op variant 2: Stadsstraat

Stemmen kan kan t/m 28 januari op: https://www.amsterdamkinkerstraat.nl/default.aspx (registratie vereist)

De Fietsersbond vindt overigens dat in variant 2 de plek van voorzieningenstrook en fietsstrook ook omgedraaid kan worden. Fietsers rijden dan helemaal vrij van de auto’s op een vrijliggend fietspad en hebben geen hinder van parkeerbewegingen en dubbelparkeren. Als u ook deze aangepaste variant 2 met vrijliggend fietspad uitgewerkt zou willen zien, dan kunt u dat bij het stemmen aangeven(of mailen naar kinkerstraat@amsterdam.nl).

Kink_dwarsprofiel huidige situatie

Categorieën